INTRODUCCIÓ

Una màquina de vapor és una màquina tèrmica de funcionament alternatiu que utilitza el vapor d'aigua com a fluid de treball i que transforma una part de l'energia interna del vapor en energia mecànica; és a dir, un motor de combustio externa que transforma l'energia d'una certa quantitat de vapor d'aigua en treball mecànic. Les màquines de vapor solen ser motors de combustió externa.




2 de juny 2010

Com funciona una màquina de vapor?


Una màquina de vapor no crea energia, utilitza el vapor per activar l'energia calorífica alliberada per la combustió de combustible alternatiu en giratori i la llançadora, per tal de realitzar un treball. Una màquina de vapor té un forn, que es crema carbó, petroli, fusta o un altre combustible per produir energia tèrmica. En la intervenció d'un reactor d'energia atòmica planta com un forn i la desintegració dels àtoms genera calor. Una màquina de vapor té una caldera. La calor de la crema de combustible presa l'aigua per convertir-se, i ocupa un espai molt més gran que el ocupat per l'aigua.

Aquesta expansió de l'energia es pot utilitzar de dues maneres: (1) mou un èmbol amb un moviment de vaivé o (2) conduir una turbina.